Kako do srebra brez DDV?


 

Stopite v stik z nami in priporočili vam bomo svetovalca blizu vašega doma.

Pošlji povpraševanje »»»

  
Najbolj varno skladišče v Evropi St. Gotthard
Nakup velikih palic pomeni za vas do 10% boljšo nabavno ceno
Plemenite kovine so zavarovane v brezcarinskem skladišču v nevtralni Švici
Najbolj varno skladišče v Evropi St. Gotthard

St. Gotthard massiv

Najbolj varno skladišče v Evropi/ drugo najbolj varno skladišče na svetu.


Švica je že mogoče znana po svojih bankah, redko kdo pa pozna tisto, kar leži skrito globoko v Alpah. Ta prostoren podzemni trezor, ki ga noč in dan varujejo oboroženi možje v črnih uniformah in ima vrata odporna proti raznim razstrelivom in eksplozijam, je dovolj močan, da preživi teroristične napade in naravne katastrofe. Pred več kot pol stoletja, ko je bil prvič izklesan pod površjem gore v švicarskem mestu Saanen, so ga izdelali, da bi zdržal drugačen napad – napad nemške vojske. Med drugo svetovno vojno je bil to bunker in kot tisoče ostalih bunkerjev po celotni Švici, ki so desetletja samevali prazni, ima zdaj drugo življenje. Tudi sama funkcija skladišč je sedaj popolnoma drugačna.


Četudi je takrat, ko so nacisti leta 1939 začeli napadati države na njenem vzhodu in zahodu, in je bila Švica že stoletja nevtralna, se je ta majhen narod odločil zakleniti zapahe. Švicarska vojska je skopala preko 20,000 bunkerjev v Alpah, v katerih so se lahko skrili vojaki – s svojim orožjem, strelivom in drugimi zalogami – in branili svojo državo v primeru napada.


Vlada je to mrežo vojaških utrdb obdržala do konca hladne vojne. Nato pa je v 90-ih letih začela nekatere bunkerje prodajati oziroma dajati v najem nekaterim zasebnim podjetjem in drugim civilnim organizacijam.

Nekatere dele St. Gottharda so spremenili v muzeje in hotele, druge pa so kupili, da bi jih preoblikovali v nekaj najbolj varnih skladišč na svetu. Masiv St. Gotthard je drugo najbolj varno skladišče na svetu, takoj za Fort Knox-om v ZDA.

St. Gotthard skladišče Elementum International

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki