Kako do srebra brez DDV?


 

Stopite v stik z nami in priporočili vam bomo svetovalca blizu vašega doma.

Pošlji povpraševanje »»»

  
Najbolj varno skladišče v Evropi St. Gotthard
Nakup velikih palic pomeni za vas do 10% boljšo nabavno ceno
Plemenite kovine so zavarovane v brezcarinskem skladišču v nevtralni Švici
Najbolj varno skladišče v Evropi St. Gotthard

Management


Prof. Dr. Philipp Bagus

Predsednik upravnega odbora podjetja Elementum International AG


Philipp Bagus je profesor politične ekonomije na Univerzi Rey Juan Carlos v Madridu. Njegova raziskovalna dela monetarne in ekonomske teorije so bila objavljena v mednarodnih revijah, kot so Journal of Business Ethics, Independent Review, American Journal of Economics and Sociology. Njegova dela so prejeli nagrado OP Alford III v Libertarian Scholarship, "Fellowship Sir John M. Templeton", nagrado EREF Essay in nagrado Ludwig Erhard 2016. Philipp Bagus je član znanstveno svetovalnega odbora Instituta Ludwig von Mises, Nemčija. Je avtor knjige o islandskem finančnem zlomu.

 

 

Manfred Batliner

Podpredsednik Elementum International AGManfred Batliner (upravitelj in direktor inovacij MBI, politik) je generalni direktor Unternehmerzentrum AG, ustanovljen leta 1999 v Liechtensteinu. Kot nekdanji generalni direktor gospodarske zbornice v Liechtensteinu je specializiran za upravljanje inovacij, skrbniški odnos, finance in računovodstvo.


Njegova prepričanja, ki vključujejo dobro počutje generacij in njegovo politično dejavnost kot podpredsednika Liechtensteina v obdobju 2009-2017, kot tudi njegovo članstvo v številnih združenjih in organizacijah, so podlaga za njegovo ekipno usmerjeno gospodarsko in socialno delo.

 


Thorsten Schulte

Član upravnega odbora podjetja Elementum International AG

 

Thorsten Schulte, znan tudi pod imenom Srebrni deček (Der Silberjunge) je najverjetneje najbolj znan strokovnjak za finance in srebro v Nemčiji. Konec leta 2010 je izšla njegova knjiga »Srebro – boljše zlato (Silber – das bessere Gold)“, ki je že v prvi polovici leta 2012 preseglo 20.000 prodanih izvodov. Novembra 2011 je izšla njegova druga knjiga „Rešiti premoženja – investirati v srebro“.


Po delovanju kot investicijski bankir med drugim pri banki Deutsche Bank kot podpredsednik in banki DZ Bank kot oddelčni direktor med leti 1999 in 2008 se je zapisal promoviranju naložb v zlato in zlasti v srebro za varovanje premoženja. Že leta 2000 je pred več sto člani bančnega upravnega odbora imel predstavitev z naslovom »Obrat ere«, kjer je priporočal, naj se vlaga v zgodovinsko najnižje vrednosti obresti. Kot prepričani anticiklik je že od leta 2001 stavil na plemenite kovine. Pri banki DZ Bank je izvršil prve investicije v plemenite kovine nemških bank Volksbank in Reiffeisenbank ter temo zlata in srebra povzdignil med plemenite teme v bančnih krogih.


Že leta odločno svetuje, naj se investira v zlato in srebro. Iz lastnih izkušenj namreč ve, da zmeraj več upravnih odborov postavlja pod vprašaj sistem, zato se želijo s plemenitimi kovinami zavarovati pred ujmami našega ameriško-centrističnega svetovnega finančnega sistema. Ima številne kontakte s specialisti za surovine, trgovci s plemenitimi kovinami, sodelavci na ministrstvih, ECB, ekonomisti, investicijskimi bankirji in seveda s številnimi novinarji. Ustvaril si je široko mrežo informacij, ki jo uporablja v prid svojih bralcev. Že od leta 2002 vlaga v srebro in dosledno izkoristi vsako tržno šibkost za nadgradnjo svoje pozicije.

• Julija 2008 je Srebrni deček opozarjal pred šokom zaradi deflacije in svetoval, da naj bi večje dele premoženj imeli v obliki dolgoročnih nemških državnih posojil.
• Leta 2009 in 2010 je stavil na reflacioniranje svetovnega gospodarstva in svojim abonentom konec leta 2010 napovedal, da bodo cene srebra leta 2011 od 35 do 50 dolarjev.
• 21. aprila 2011 je blizu najvišje dosežene cene, ki je znašala 49,89 dolarjev, svaril pred hitro bližajočimi se marginalnimi povišanji na ameriški terminski borzi s terminskimi posli za srebro. Točno to se je zgodilo kmalu za tem.
• Na sejmu plemenitih kovin v Münchnu je pred več kot 1.000 poslušalci in poslušalkami tako novembra 2011 kot tudi 2012 svaril pred tem, da za kratek čas zapadejo v evforijo. Naslednji pozitivni preobrat za srebro je po njegovem mnenju tako siguren kot amen v cerkvi! (Vir: www.silberjunge.de).

 


Prof. dr. Hans J. Bocker

Častni član od leta 2017
Predsednik Elementum International AG 2007 - 2016


Prof. Dr. Bocker, diplomirani inženir in diplomirani ekonomist ima prebivališče tako v centralni Švici kot v Vancouveru, je profesor ekonomike podjetij in je s svojo dvojno izobrazbo s področja tehnike in ekonomije aktiven na številnih frontah. Kot kozmopolit dela kot svetovalec, avtor, finančni in ekonomski novinar ter kolumnist in se že desetletja ukvarja z žlahtnimi kovinami in rudarstvom. Njegova zanimanja in zadolžitve so ga popeljala v 57 držav, na Bližnji in Daljni Vzhod, v Afriko, vključno z Evropo in Severno Ameriko. Prekoračil je 2000 objavljenih publikacij, od tega 150 akademskih. Večina člankov je bila objavljena v nemških publikacijah kot so Börsen-Zeitung (11 let sodelovanja), Frankfurter Allgemeine (2 leti), Finanz- und Wirtschaft (več kot 20 let) in Die Welt(1 leto). Najdemo pa ga tudi v vseh izdajah „Who is Who in the World“ med leti 1991 in 2009, in sicer pod imenom »B«. Ljubezen do glasbe, še zlasti do W.A. Mozarta, in do narave, še posebej do živalskega sveta, mu nudita ravnovesje in moč. (Vir: Amazon)


Prof. Bocker je po vsem svetu znan kot finančni in ekonomski novinar, kolumnist, svetovalec podjetij, ponudnik seminarjev, kot univerzitetni profesor pa se posveča tudi izobraževanju mladih po vsem svetu (profesuro ima med drugim na Univerzi v Južni Afriki, EBS London, Waterloo, Illinois, ISM Dortmund in na European Management School Mainz). Je tudi član Rotary international – in da dodobra izkoristi svoj strogo odmerjeni prosti čas, rad igra klavir. (Vir: Pforzheimer Zeitung)
Bocker, ki je odraščal v Thüringenu, je študiral strojništvo na univerzi TU Darmstadt in ekonomiko podjetij v Münchenu. Med drugim je vodil številne projekte, kot npr. projekt privatizacije vzhodnonemških (DDR) podjetij pri Treuhandanstalt v Berlinu. Med drugim je član Rotary International in ima stalno prebivališče v Alpnachu (Švica) in v Vancouveru (Kanada).


“Freiheit durch Gold: Sklavenaufstand im Weltreich der Papiergeldkönige (Z Zlatom do svobode: Upor sužnjev v kraljestvu vladarjev papirnatega denarja“
• Založil: Verlag Johannes Müller, Bern; 3. ponatis (Avgust 2010),
1. izdaja: „Dvajset ubijalskih argumentov proti zlatu – upor sužnjev v kraljestvu vladarjev papirnatega denarja“
(8. december 2008)
• ISBN-10: 3952331538
“Gold - Eine feste Burg im Weltreich
der Papiergeldkönige (Zlato – trden grad v kraljestvu vladarjev papirnatega denarja)“
• Format: DVD (69 minute); Studio: Kopp Verlag
(1. november 2009)

 

 

Stephan Bogner

Direktor podjetja Elementum International AG

 

Diplomirani komercialist Stephan Bogner je leta 1998 pričel s študijem gospodarstva na ISM Dortmund in je bil eden od številnih navdušencev nad predavanji profesorja Bockerja o gospodarskem in finančnem sistemu. Gospod Bogner je bil prvi (in do sedaj edini) študent višje šole, ki je napisal diplomsko delo o tematiki plemenitih kovin kot zavarovanje pred inflacijo („Zlato in trg zlata v kontekstu celotnega gospodarstva pod posebnim upoštevanjem procesa nastajanja cen“), ki jo je leta 2002 napisal pod mentorstvom prof. Bockerja. Gospod Bogner se je specializiral za finančni in premoženjski menedžment, za produkcijo in logistiko in mednarodno pravo ter podjetništvo. Študiral je tudi na EBS London in na Univerzi Queensland v Brisbanu v Avstraliji.


Leta 2003 je pričel tesno sodelovati s Ferdinandom Lipsom, med drugim zato, da bi njegovo angleško knjigo („Gold Wars – The Battle Against Sound Money as Seen From a Swiss Perspective“) izdal in promoviral tudi v Nemčiji, za kar je gospod Bogner predelal angleško verzijo in jo prevedel v nemščino („Die Gold-Verschwörung (Zarota zlata)“). Leta 2004 je gospoda Bognerja za 5 let pritegnil največji trg zlata na svetu – Dubaj, kjer ustanovil dve podjetji, ki sta se specializirali za trgovanje s fizičnimi surovinami in za svetovanje rudarskim podjetjem, ki kotirajo na borzi. Poleg tega je bil soustanovitelj in do leta 2006 tudi partner prvega Srebrnega pisma v nemško govorečem območju (Silberinfo.de), kjer se je trgovalo tudi s srebrnimi kovanci in palicami. Od leta 2010 deluje kot analitik rudarstva pri različnih raziskovalnih hišah, saj je specializiran za analizo in ocenjevanje kapitalnih trgov in na borzi navedenih podjetji, pri čemer je osredotočen na geologijo, eksploracije, razvoj in proizvodnjo nahajališč surovin. Gospod Bogner trenutno živi v Zürichu in redno objavlja članke o celostno gospodarskih povezavah, valutah, surovinah in rudarskih podjetjih.


“Die Gold Verschwörung – Ein Blick hinter die Kulissen der Macht von einem Privatbankier aus der Schweiz (Zarota zlata – pogled za kulisami moči z vidika privatnega bankirja iz Švice)“
• Založba: Kopp, Rottenburg; 1. izdaja (Juli 2003)
• ISBN-10: 3930219549

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki